Biografia

Neix a Figueres l'any 1986, on comença a estudiar piano. Als 8 anys ja toca la gralla i s’incorpora a l’Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya on hi cursa les assignatures teòriques i d'instrument i aconsegueix la titulació d'Instrumentista tradicional el juny de 2001 i la de Mestre instrumentista tradicional el juny de 2006. El 2014 es gradua dels estudis superiors de gralla a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) obtenint la màxima qualificació en el seu projecte final.
Tocant la gralla i la tarota ha format part dels Grallers de Figueres, dels Ministrers de Figueres i el grup de música medieval Beata Escarola. Actualment toca amb Els Groullers, Els Quatrevents, La Cobleta de la Copeta, Criatures i la Big Cat de Música Llatina entre altres. També interpreta concerts de gralla i piano amb Nil Jordà. Amb tots ells ha actuat arreu dels Països Catalans, Espanya, Andorra, França, Portugal, Itàlia, Marroc, Escòcia...

Ha gravat una dotzena de discs amb aquests i altres grups, així com participant amb nombroses col·laboracions a projectes d’altres músics. També és autor del llibre “Fitxa tècnica de la gralla”.

Arranja i compon, essent autor de temes com el "Ball dels Gegants de Lladó", estrenat el 2003 o el "Ball pla d'en Banyut", gegantó de Celrà, estrenat el 2012 i finalista com a millor cançó Folk del 2014 dels Premis Enderrock, o de la cantata “Toquem com a casa” de l’any 2015. L'any 2002 va guanyar, en la categoria sub-18, el Concurs de composició de sardanes de l'escola de cobla Santa Maria i la colla sardanista Sa Palomera de Blanes, amb la sardana "Agost Plujós". També ha aconseguit altres reconeixements per a les seves composicions, com el segon premi al IV Concurs de Música per a Ball de Bastons o el tercer premi de Composició per a Sac de Gemecs del 24è Festival Cornamusam.

Com a intèrpret guanya el IX Concurs Sons de la Mediterrània (2016) amb el grup Criatures i dues vegades el Concurs de gralles Tu Tries (2007 i 2008) amb el grup Els Quatrevents.

Actualment combina la seva feina d’intèrpret amb la de docent, impartint classes de gralla i tarota en diferents escoles d’arreu del país.

El pots escoltar a la pàgina d'àudios o a la de vídeos

Baixar el currículum en format pdf.

Video de l'entrevista que Paton Soler va fer a Ivó Jordà pel programa Músics d'aquí de Penedès TV, amb un repàs a la seva biografia professional. Inclou la interpretació del Ball de l'Àliga de la Patum i de Salsa Romesco d'Albert Galcerà.