Els Groullers

Partint del món de la música de carrer i l'animació teatral i amb més d'una dècada d'experiència sobre els escenaris, Els Groullers hem anat elaborant un repertori propi a partir de la tradició i recentment, la composició de nous temes. La nostra formació és el que hem anomenat Tres Quartans amb folre, una banda o petita orquestrina, que parteix de l'antiga cobla de tres quartans (composta per sac de gemecs, tarota, i el flabiol i tamborí) i s'amplia en l'aspecte rítmic amb la bateria i les percussions, i en l'aspecte harmònic amb l'acordió diatònic i el contrabaix. A part dels tres quartans també té un paper molt important la gralla i cada vegada més la veu.

Els Groullers treballem la música d'arrel catalana en la línia del que va ser el moviment de la "riproposta" a Itàlia, que també és conegut com "trad" a França i Occitània i que a la Península o als països anglosaxons s'anomena "folk ". El nostre repertori es composa de temes tradicionals dels Països Catalans reelaborats amb un llenguatge actual (com es pot deduir pel tipus de formació), o senzillament temes de creació pròpia elaborats a partir dels ritmes i sonoritats tradicionals

Entre d'altres, els nostres referents han estat grups com "Clau de Lluna" (Catalunya), "La Musgaña" (Castella), "Oskorri" (Euskal Herria), "Blowzabella" (Bretanya).

El grup el formen: Miquel Beltran: bateria, percussions i veu. Montse Casanova: acordió diatònic, guitarra i veu. Jordi Galobart: flabiol i tamborí, clarinet turc, i guitarró. Ivó Jordà: gralla i tarota. Ramon Riera: sac de gemecs, gralla i veu. Agustí Riu: percussions.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
658 837 826 (Georgina)
Web del grup

Facebook Spotify