Metralla

Com el seu nom indica –tot fent un petit joc de paraules- Metralla és una formació composta per gralles i metalls, sense oblidar-nos l’inprescindible suport rítmic que sempre els acompanya. Concretament, la formació que hi trobem consta de: una tuba, dos trombons, una trompeta, quatre gralles en si bemoll, una caixa i un bombo.

Metralla neix a Reus, ideada pel músic reusenc Daniel Carbonell, el setembre de l’any 2005 amb una funcionalitat molt concreta: acompanyar el nou lleó creat el mateix any i que s’incorpora des d’aquell moment al seguici festiu de la ciutat, amb motiu de la festivitat de Misericòrdia.

La banda interpreta músiques tradicionals i modernes, ja singui en format de cercavila, ball o concert. El repertori inclou temes molt diversos que poden anar des de les peces més tradicionals del repertori graller, fins als ritmes trencats dels països de l’est, passant pel repertori d’orquestrina vuitcentista fins a la salsa llatina.

Durant l’època d’or de la gralla (1870-1920), van sorgir colles de grallers amb un gran nivell tècnic, comportant una evolució important en la construcció i funcionalitat d’aquests instruments. Va ser un moment àlgit en la història de la gralla, però pocs anys mès tard, les noves tendències musicals van portar una forta decadència en el món de les gralles. Alguns dels grups punters de l’època van incorporar instruments de metall (com el fiscorn) en els seus grups de grallers, per tal de poder acostar-se al repertori i formacions que predominaven en aquell moment (les orquestrines, el jazz,...). Metralla es proposa fer una petita recuperació d’aquestes formacions sorgides en les darreries del segle XIX, amb una visió actual i emulant el fer d’aquells músics: interpretar les músiques més actuals amb arranjaments escrits per a la seva formació.

En la seva curta història, Metralla ha actuat acompanyant el Lleó reusenc en les seves diverses sortides. També ha acompanyat elements festius de diversos llocs de Catalunya (com Tarragona o Martorell). Ha participat en festivals de música tradicional com el Tradicionàrius o Aires de Dulzaina (de San Esteban de Gormaz); i també, fent múltiples concerts-balls en localitats com Lleida, Vilafranca del Penedés, Barcelona, Tarragona i, per descomptat, Reus.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
654 910 779 (Heura)