Quarts de Tres

Quarts de Tres, és una “cobla de 3 quartans”, la cobla antiga, és a dir, un sac de gemecs, un flabiol i tamborí i una tarota. Aquesta formació va ser habitual durant moltísim temps al nostre país ja que són instruments que combinen perfectament entre ells i resulten molt adequats per fer ball. Fa uns 40 anys s’ha recuperat i torna a ser força habitual de trobar-la fent ball, concerts o cercaviles.

Quarts de Tres s’ha especialitzat en temes tradicionals, sobretot de ball popular, que són els que han sonat durant segles a les nostres contrades per celebracions festives i els balls de festa major. El seu repertori es basa en aquells temes populars que anaven passant de pares a fills, per tradició oral moltes vegades, i que han arribat fins els nostres dies, sobretot temes empordanesos. També inclouen alguns temes de nova composició, seguint la línia i l’estil tradicional. En les sessions de ball tradicional, porten la “mestre de ball”, experta que ensenya al públic com es ballen aquests temes i els fa participar.

Els membres del grup tenen llarga experiència en música tradicional, han estat en altres formacions, com ara els  Ministrers de Figueres, on hi eren tots tres, fent ball, cercaviles i concerts.

Han actuat amunt i avall de Catalunya (del Nord i Principat), en festes populars, cercaviles, balls... com a la Plaça del Rei, la Plaça de Sant Jaume o la de la Catedral, de Barcelona, o al QRambla de Girona. Acostumen a acompanyar en directe les actuacions del Taller de Dansa Tradicional de Roses, siguent els seus músics habituals.

El grup està format per: Manel Pedreira: flabiol i tamborí, Ivó Jordà: tarota i Jordi Jordà: sac de gemecs.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
699 011 640 (Ivó)